Sebastian Larsson spelar i AIK sedan 2018. Foto: Bildbyrån

Sebastian Larsson lägger av efter säsongen

Uppdaterad
Publicerad

Först Mikael Lustig. Sedan Sebastian Larsson. Säsongen 2022 blir den sista för duon i AIK-tröjan.

30 minuter efter att Mikael Lustig kommunicerat ut att han lägger av med fotbollen efter säsongen, kom beskedet att lagkamraten Sebastian Larsson gör detsamma. De återstående fem allsvenska matcherna blir de sista någonsin för AIK:s nummer 7.

– Fotbollen har gett mig så mycket och varit en stor del av hela mitt liv. Efter en lång process har jag nu tagit beslutet att avsluta min aktiva karriär efter den här säsongen, säger 37-årige Larsson till AIK:s hemsida.

– Nu är det fullt fokus på de avslutande fem matcherna i allsvenskan. Jag ska ge mitt allt hela vägen in.

Sebastian Larsson kom till AIK sommaren 2018, efter en proffskarriär i framför allt England och klubbar som Arsenal, Birmingham och Sunderland. Totalt svarade Larsson för 26 mål i Premier League.

Larsson debuterade i A-landslaget mot Turkiet den 6 februari 2008 (0–0). Totalt blev det 133 landskamper och tio mål.

”En gnuggare och ledare”

SVT:s expert Daniel Nannskog hyllar Larsson och minns en fantastisk karriär.

– Han har alltid varit en gnuggare och en ledare. Han har alltid haft en extra vinnarmentalitet. Han var dessutom den där retliga typen, som ingen vill möta, han tjafsade med och var på domarna.

–Han har alltid gjort ett stort jobb för laget, han skar av ytor och sprang väldigt mycket. Men framförallt den underbara foten både på frisparkar och hörnor, säger Nannskog.

Dessutom vill Nannskog poängtera både Sebastian Larsson och Mikael Lustigs betydelse för landslaget.

– De har varit pålitliga landslagsspelare och bidragit med det som kanske saknas i dagens landslag, ett ledarskap både på planen och i omklädningsrummet.

ARKIV: Sebastian Larsson slutar i landslaget (16 juli)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.