Larsson om nya kvalsituationen: ”Inte varit med om det”

Uppdaterad
Publicerad

Tio raka tävlingsmatcher.
Landslagsveteranen Sebastian Larsson och hans lagkamrater hamnar i en helt ny situation i EM-kvalet.
– Jag har inte varit med om att det är tio kvalmatcher i rad, säger Larsson till SVT Sport.

Tre centrala spelare i Janne Anderssons lagbygge har kastat in handduken inför EM-kvalets första två matcher.

Hur det påverkar truppen?

– Klart det är tråkigt. Man vill alltid ha alla tillgängliga från start, säger Sebastian Larsson till SVT Sport.

Först lämnade mittbacken Victor Nilsson Lindelöf truppen av personliga skäl och sedan har skadeproblem satt stopp för både Pontus Janssons och Jakob Johanssons medverkan mot Rumänien och Norge. Albin Ekdal har fortsatt skadekänning i en fot och tränade återigen på egen hand.

– Men vi som är här nu kan inte fokusera på det, vi hoppas på alla som är här och hoppas att alla är tillgängliga på lördag, säger Larsson.

Och det blir ingen träningsmatch och möjlighet att spela in de tre inkallade spelarna Sotirios Papagiannopoulus, Alexander Fransson och Anton Tinnerholm.

Nu väntar tio raka EM-kvalmatcher för landslaget.

– Jag tror vi kan luta oss mycket mot att vi är en trygg grupp som jobbat tillsammans under en längre tid.

Larsson och vänsterbacken Ludwig Augustinsson är inte oroliga för att ersättarna inte ska vara redo. Janne Andersson brukar låta spelarna spela i olika konstellationer på träningen. Något som hjälper när ordinarie spelar saknas, menar duon.

– Jag tycker vi har bevisat gång på gång när folk inte varit tillgängliga, då har andra klivit in och gjort det bra. Det ska vi ta med oss och känna en styrka i, säger Larsson.

Augustinsson:

– När Vigge var sjuk i VM klev Pontus (Jansson) in och gjorde en jättebra match mot Sydkorea. Och Helander kom in i halvtid (mot Turkiet i höstas).

– Ta Helander som exempel. Vi har spelat mycket ihop på träningar. Vi byter mycket och det är väldigt positivt nu när alla inte är med.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Fotbollslandslaget herrar

Mer i ämnet