Sebastian Larsson om Zlatans utspel: ”Alla känner sig välkomna”

Uppdaterad
Publicerad

Sebastian Larsson har tagit del av Zlatan Ibrahimovics kritik om att det skulle saknas mångfald i landslaget. Han känner inte igen sig i bilden.

– Vi är en tajt grupp som har väldigt roligt tillsammans och drar åt samma håll, säger Larsson.

I en lång intervju med Expressen luftar Ibrahimovic sina åsikter. Han tar bland annat upp avsaknaden av spelare med utländsk bakgrund i Anderssons första startelva hösten 2016.

– Då förstör han det jag har byggt upp i 20 år, säger Ibrahimovic som slutade i landslaget efter EM-slutspelet i Frankrike under sommaren samma år.

EM-kval fotboll

Sebastian Larsson, som spelade i landslaget tillsammans med Ibrahimovic 2008-2016, känner att det är en harmonisk grupp där alla är inkluderade.  

”Alla har rätt till sin åsikt”

– Jag har inte så mycket att säga egentligen utan att alla har rätt till sin åsikt, är det så han känner och är det de tankarna han har så har han all rätt att säga dem. Vi som grupp, jag tror att du kan fråga alla spelare, vare sig du varit med länge eller är ny så känner man sig väldigt välkommen i det här gänget. Vi är en tajt grupp som har väldigt roligt tillsammans och drar åt samma håll. I övrigt kan jag inte kommentera det så himla mycket. Det är den bild jag har av det hela, säger Larsson till SVT Sport.

– När jag ser truppen intresserar jag mig inte för vad du har för efternamn. Därför kan jag inte svara hur många som har en annan bakgrund i truppen i dag, säger Larsson.

Man brukar säga att det är ett brus runt landslaget som man får lära sig att hantera. Nu känns det som om det är värre än någonsin. Har du någon kontakt med Zlatan?

– Nej det har jag inte och det är klart att vi alla vet att när en så stor spelare som Zlatan, en av de allra största som vi har haft, uttalar sig så blir det stora grejer. Det är inget konstigt utan man vet att man självklart kommer att få frågor från media. Det finns ett intresse kring det han säger och vi kan bara förhålla oss till det som sker i gruppen och behålla den fina och bra stämning som vi har. Det har varit en bidragande faktor till de framgångar vi haft de senaste åren. Alla vet om att det är laget som är nummer ett.

”Zlatan vill att det ska gå bra för svenska fotbollslandslaget”

Känns det som om han stöttar er och är det viktigt?

– Ja, det får du fråga honom om eftersom jag inte har någon kontakt med honom. Jag vet inte hur han ser på det. Jag tror absolut att han vill att det ska gå bra för svenska fotbollslandslaget, inte minst med tanke på hans egen historik. Han är ju bland annat den meste målskytten vi haft med allt vad det innebär.

Borde Zlatan och förbundet sätta sig ner och prata om vissa grejer?

– Ja, om de vill men jag vet inte. Det spelar mig ingen roll om jag ska vara helt ärlig. Det får de sköta själva, säger Larsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

EM-kval fotboll

Mer i ämnet