Sef:s generalsekreterare Mats Enquist. Foto: Bildbyrån

Sef: Siktar på att spela med publik i juni

Uppdaterad
Publicerad

Statsepidemiolog Anders Tegnell tror inte på publikfotboll i juni.
Men planen att starta allsvenskan i juni med publik ligger kvar.
– Jag hoppas att den håller och gör den inte det blir det någonstans i maj vi gör en ny värdering, säger Svensk elitfotbolls generalsekreterare Mats Enquist till SVT Sport.

Som planen ser ut nu ska damallsvenskan dra igång den 31 maj och herrallsvenskan veckan därpå men statsepidemiolog Anders Tegnell tycker inte att det är realistiskt.

– Om du pratar seniormatcher med mycket åskådare, så tycker jag att det låter ganska optimistiskt. Men vi får se, vi tar en vecka i taget, sa Tegnell till TT tidigare i dag.

Trots det planerar man för allsvensk fotboll med publik i juni, berättar Svensk elitfotbolls generalsekreterare Mats Enquist.

– Jag hoppas att den (planen) håller och gör den inte det blir det någonstans i maj vi gör en ny värdering. Då har vi mer fakta, jag gör inga gissningar för juni, det är två månader bort, säger Enquist till SVT Sport.

Att spela utan publik i juni, är det ett alternativ?

– Vi siktar på att spela med publik och är det så att det skulle visa sig inte fungera då kommer vi titta på andra alternativ.

Vilka är de andra alternativen?

– Det tar vi i maj i så fall. Vi kan inte hela tiden sitta och göra gissningsscenarier om det inte fungerar som vi tänkt oss, utan det tar vi när vi ser möjligen om det inte går. Vi har naturligtvis tittat på alla tänkbara andra scenarier som kan tänkas finnas men vilket av dem vi väljer det vet vi inte förrän vi tar ställningen till det, om vi måste ta ställning till det.

Enquist berättar att alternativen är många.

– Det finns väldigt många alternativ men många av alternativen är också väldigt dåliga. Men nej, jag vill inte spekulera alls nu, utan vi tar det när det närmar sig om det finns skäl att tänka annorlunda.

De svenska högstaserierna i fotboll har skjutits fram ungefär två månader på grund av coronakrisen.

SE MER: Här hjälper Kristianstad äldre med gymna (3 april 2020)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Här hjälper Kristianstad äldre med gympa Foto: Bildbyrån/SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer