Emil Forsbergs Leipzig i Champions League. Foto: BILDBYRÅN

Seger för Forsbergs Leipzig – efter Joe Harts målvaktstavla

Uppdaterad
Publicerad

Emil Forsbergs Leipzig har tagit säsongens första seger i Champions League. Den kom mot Sead Hakzabanovics Celtic, efter en målvaktstavla av Joe Hart och där tvåmålsskytten Silva blev kvällens matchhjälte.

Leipzig ledde med 1-0 efter första halvlek, men bollen hade inte varit i rullning länge i andra innan bortalagets Jota slog till med sitt första Champions League för säsongen och kvitterade för de skotska gästerna.  

Hemmapubliken var måttligt imponerade med domarbesluten när Leipzig därefter fick inte bara ett, utan två mål bortdömda efter VAR-beslut.  

Men stämningen på läktaren vände från missnöje till glädje i 64:e minuten när Celtic-keeper Joe Hart stod för en utspark han nog sent glömmer. Den engelska målvakten missbedömde helt var han hade sina försvarare och passade bollen rakt framför fötterna på Dominik Szoboszlai som passade fram till André Silvas 2-1.  

På bänken fanns Emil Forsberg och Sead Haksabanovic i vardera lag.  

Båda blev inbytta i andra halvlek och Forsberg var inblandad i uppspelet som bäddade för Leipzig segersiffror 3-1, där det återigen var André Silva som höll sig framme.  

Sead Haksabanovic var en av spelarna som lämnade Ryssland i somras och var under sommaren utlånad till Djurgården innan han lämnade Stockholmsklubben för Celtic.

Lars Lagerbäck om Erling Braut Haalands nya succé (5 okt):

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Lars Lagerbäck och Erling Braut Haaland. Foto: Bildbyrån

UEFA Champions League

RB Leipzig logo

RB Leipzig

3 - 1

Celtic logo

Celtic

Red Bull Arena, Leipzig
Publik: 45228
Domare: Espen Eskås

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.