Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Caroline Seger var lika lättad som glad efter Rosengårds elfte SM-guld. Foto: Bildbyrån

Seger om det efterlängtade guldet: ”Oerhörd lättnad”

Publicerad

Förra året: en ödesdiger sista allsvensk omgång som gjorde att Rosengård gick från serieledning till tredjeplats på loppet av 90 minuter. I år: säkrat SM-guld redan innan sista omgången ens har spelats.
– Det är så oerhört skönt att det är gjort, att det är färdigt, säger en lättad Caroline Seger till SVT.

Oavgjort 1-1 mot Vittsjö innebar säkrat SM-guld för Rosengård och på Malmö IP syntes både lyckotårar, guldhattar och ett stort kramkalas inför hemmapubliken.

Precis som det ska vara på ett SM-guldfirande, och frågan var om segern inte kändes extra starkt för laget med tanke på förra årets dramatiska avslut, där Rosengård i en och samma omgång fick se sig omsprunget av både Piteå och Göteborg.

– Vi bestämde från förra året att vi skulle knyta näven och börja om. Alla har gjort ett jättejobb. Det är så oerhört skönt att det är gjort, att det är färdigt att vi inte behövde hålla på det en vecka till, säger en lättad Caroline Seger till SVT.

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Rosengård firar SM-guldet. Foto: Bildbyrån

Även sportchef Therese Sjögran var märkbart lättad efter matchen, besvikelsetårar hade bytts mot glädjetårar.

– Det är en oerhörd lättnad. Det är nästan svårt att känna saker just nu. Så skönt att vi klarar av det efter allt som hände ifjol, vi har verkligen laddat om.

Vad är det framför allt som gör att ni lyckas med det?

– Vi har gjort mycket rätt i år, vi har varit konstanta och gjort bra värvningar. En bred trupp som har presterat på en hög nivå, det är mycket som stämmer i år, säger Sjögran.

För 34-åriga Seger är SM-guldet hennes fjärde i karriären och det första sedan hon värvades till Rosengård från Lyon sommaren 2017. På frågan om veteranen, som just nu håller på att förhandla nytt kontrakt, kommer finnas med nästa år när Europaspelet väntar svarar hon med ett leende:

– Jag hoppas det.

Rosengård tillbaka på tronen – så gick det till:
 

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Rosengård tillbaka på tronen – så gick det till Foto: Bildbyrån.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer