Båda SVT:s expert hyllar Rosengårds organisation och struktur i spelet. Foto: Bildbyrån

Experten: ”Ingen klarar att stoppa dem”

Publicerad

SVT:s experter Markus Johannesson och Frida Östberg lyfter båda ordet ”struktur” som en av Rosengårds nycklar till SM-guldet.
– De har varit sin egen största motståndare. De har den bästa strukturen i spelet och har mest alternativ i den bredaste truppen, säger Johannesson.

Rosengård vann klubbens första SM-guld sedan 2015 – det elfte i klubbens historia. Och det var inget snack om saken.

– De har varit sin egen största motståndare. De är det bästa laget i den här serien. De har den bästa strukturen i spelet, har mest alternativ i den bredaste truppen och har gjort riktigt bra värvningar under sommaren som kommit in och tillfört en spetskvalité. Medan andra trupper tappade i toppen har Rosengård haft bredden, säger Markus Johannesson.

– De vet precis vad de ska göra. Även om det går att läsa dem, är det ingen som klarar av att stoppa dem. Effektiviteten har varit deras största problem, att de inte har kunnat stänga matcher.

Expertkollegan Frida Östberg håller med.

– De har organisationen som har den största budgeten. Det finns en kontinuitet, en kvalitet, disciplin och struktur, säger hon.

Här är Rosengårds guldvrål:

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Rosengård firar SM-guldet. Foto: Bildbyrån

Se Anvegårds superträff som gav SM-guld:

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Se Anvegårds superträff som gav SM-guld Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer