Seger om oprövade startelvan: ”Tycker inte att det är fel”

Uppdaterad
Publicerad

Förbundskapten Peter Gerhardsson möblerade om rejält i startelvan mot USA i går.

Men lagkapten Caroline Seger stöttar förbundskaptenens val.

– Jag tycker inte att det är fel. Sedan får alla andra runt omkring tycka och tänka en massa, säger Seger till SVT Sport.

Det var hela sju nya spelare som fick chansen från start mot USA i går, bland annat mästerskapsdebutanterna Nathalie Björn och Julia Zigiotti Olme. Sverige förlorade gruppfinalen mot världsettan USA med 0-2 och förbundskapten Peter Gerhardsson har fått kritik för att inte ha prioriterat matchen.

Lagkapten Caroline Seger håller inte med.

– Någonstans måste man vara smart och vi är 23 spelare i den här gruppen och vi är inte ensamma om att gå runt på folk i den här turneringen. Vi har en möjlighet att göra det och då tycker inte jag att det är fel. De som kliver in gör det bra mot ett av världens bästa lag, säger Caroline Seger till SVT Sport.

– Sedan får alla andra runt omkring tycka och tänka en massa.

Den rutinerade mittfältaren tycker att prestationen var viktigare än resultatet i gårdagens match.

– Det är viktigt att vi känner att vi kan mäta oss med de allra bästa. Vi kommer från motstånd som Thailand och Chile där vi haft mycket boll men nu prövas vi rejält. Det är viktigt att veta hur tempot är nu när vi närmar oss matcher där det verkligen gäller, där det kommer smälla, säger Seger.

Sverige möter Kanada i åttondelsfinal i Paris på måndag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.