Seger: ”Så länge det blir bra är jag glad”

Publicerad

Strax före Rosengårds Champions League-möte under onsdagskvällen ska förhandlingar om landslagets avtal med svenska fotbollsförbundet äga rum. – Så länge det blir bra är jag glad, säger Rosengårdskaptenen Caroline Seger som inte vill lägga vidare vikt vid förhandlingarna inför måstematchen.

Landslaget är inte överens med svenska fotbollförbundet om vilket avtal som ska gälla när spelarna representerar blågult. Under ett år har laget spelat utan avtal. Imorgon innan Rosengårds avgörande CL-match ska spelarföreningen förhandla med förbundet.

 – Jag säger som jag sagt tidigare, det finns inte mycket mer att säga. Jag vill vänta och se vad som sägs efter mötet imorgon. Nu lägger jag ingen energi på det, säger FC Rosengårds tillika landslagets kapten Caroline Seger.

Påverkan på herrarna

Svenska fotbollförbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand sa tidigare under tisdagen till Fotbollskanalen att damlandslagets agerande påverkat herrlandslaget inför playoff-spelet i Italien.

– Det får stå för förbundet vad de säger. Jag lägger mig helt platt nu, det är förhandlingar imorgon och vi får se hur det löser sig. Så länge det blir bra så är jag glad, säger Seger.

”Det är tröttsamt”

Malin Levenstad, huvudtränare i FC Rosengård, med meriter som spelare i landslaget vill inte heller lägga förstor vikt på förhandlingarna inför CL-matchen.

– Det är en kamp som förs varje dag, varje sekund från damfotbollsspelare. Det är tröttsamt men också lite sorgligt, säger Malin Levenstad huvudtränare i FC Rosengård med meriter som spelare i svenska landslaget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer