Seger vinnare i återkomsten

Uppdaterad
Publicerad

Anja Mittag dunkade in en straff strax innan paus och blev matchens enda målskytt när Rosengård drygade ut avståndet till tabelltrean Eskilstuna.

– Vi tappar lite i andra när båda lagen blir trötta och  lite slarviga. Tre poäng är viktigt för oss, de får vi med oss och det är skönt, säger Caroline Seger till SVT Sport.

Ella Masar hade missat två jättelägen i matchinledningen innan hon fintade bort Sarah Bergman och gjordes ner av Vaila Barsley i straffområdet. Anja Mittag som startade i nackskadade Lotta Schelins frånvaro tog säkert hand om straffen.

I början av andra såg hemmalaget ut att ha utökat ledningen. Mittbacken Glódís Viggósdóttir, som kom från just Eskilstuna till Rosengård under sommaren, nickade in en hörna vid bortre stolpen. Men bollen verkar ha varit över linjen på vägen fram och dömdes bort.

”Kommer bli mycket snack om Linköping”

I Eskilstuna fick Mimmi Larsson ofta springa ensam på topp, men varken hon eller hennes lagkamrater kom till de riktigt heta chanserna och Rosengård uttökar avståndet till tabelltrean till åtta poäng. Caroline Seger höll sig ganska anonym på innermittfältet och hamnade egentligen bara i hetluften en gång. Då hon kolliderade med Petra Johanssons axel och blev liggande ett tag. Men lagkaptenen reste sig och fick fira att avståndet till serieledande Linköping är fortsatt fem poäng.

– Det kommer bli väldigt mycket snack om Linköping. Men för vår del handlar det bara om att fokusera på oss själva och vinna matcher, säger Caroline Seger till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.