Astrit Selmani gjorde hattrick mot Maribor. Foto: Bildbyrån

Selmani tremålsskytt i Europakvalet

Kval till den nykomponerade turneringen Conference League.

Då hemmaslog Hammarby slovenska Maribor med 3-1 – efter ett hattrick av Astrit Selmani.

– Att få göra det inför den här fantastiska publiken ... det är gåshud, säger anfallaren i Sportbladet Play.

Efter att ha vunnit svenska cupen tidigare i år säkrade Hammarby även en kvalplats till Uefas nya turnering Conference League, steget under Europa League. Nu har Stockholmslaget klivit in i turneringen, och man fick en lovande start på Europa-äventyret.

Efter en mållös första halvlek mot slovenska Maribor dröjde det tio minuter innan Astrit Selmani, på egen hand, tog med sig bollen in på offensiv tredjedel och satte 1-0 i upptakten av andra halvlek.

Bara fem minuter efter ledningsmålet kom Maribors utjämning, men gästernas glädje blev kortvarig.

Akinkunmi Amoo och Gustav Ludwigson kombinerade sig fram och 24-årige Selmani petade in Bajens andra mål från nära håll. Samme Selmani, som gjorde Europadebut, satte också 3-1, efter att inbytte talangen Williot Swedberg gått omkull i straffområdet och ordnat straff.

Returen i Conference League-kvalet spelas den 29 juli.

Klipp: Här tar Hammarby ledningen mot Örebro efter bara 27 sekunder