Ken Sema efter sitt första PL-mål. Foto: TT

Sema efter första PL-målet: ”Obeskrivligt – det man drömt om”

Uppdaterad
Publicerad

Så har han äntligen fått se sitt skott glida in i nätmaskorna i Premier League – Ken Sema. Med en stenhård halvvolley. Därmed sällar han sig till en inte alltför dum skara av svenska Premier League-målskyttar. Zlatan Ibrahimovic, Fredrik Ljungberg och Henrik Larsson är ju några.
– Det vara bara glädje, faktiskt lite obeskrivligt, säger Ken Sema till SVT Sport.

Gårdagen var dagen med stort D. Watford-spelaren Ken Sema gjorde sitt första Premier League-mål för Watford. Och det var inte vilket slumpmål som helst. Sema fick på en kanonträff på halvvolley bakom Bournemouth-målvakten Asmir Begovic.

– Ja, det får man väl säga va, säger Ken Sema på telefon från England till SVT Sport. Det var ett bra skott och den sitter i hörnet.

”Jag vill visa hur bra jag är”

– Jag blev riktigt glad, det var bara glädje, faktiskt lite obeskrivligt. På nått sätt är det ju det man drömt om. Du vet, när man var yngre, att göra mål i en stor liga, och igår blev det så, året har börjat riktigt bra, fortsätter Sema.

Efter en spelmässigt tyngre inledning har Ken Sema fått allt mer startchanser den senaste tiden. Under den hektiska tiden jul/nyår har han varit i princip ordinarie.

– Jag har jobbat hårt. Jag visste att det inte skulle vara enkelt, men när jag nu fått spela tycker jag att jag gjort det hyfsat och nu vill man ju spela ännu mer – visa hur bra jag är.

Familjen betyder allt

Det är första året som Sema inte firar jul hemma i Norrköping. I stället blev det i London, och familjen har varit på plats, sett honom spela och stöttat honom.

– Det har varit jättebra. De har varit här och hejat och det betyder allting. Sen dag ett har min familj gett mig stöd – det betyder allt.

Gårdagens match mellan Semas Watford och Bournemouth slutade 3-3. Sema stod dessutom för en assist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer