Efter beskedet att hon lämnar Montpellier – Sembrant har allt fokus på VM

Uppdaterad
Publicerad

Landslagsbacken Linda Sembrant bekräftade i fredags att hon lämnar den franska klubben Montpellier efter fem år. Var den rutinerade 32-åringen vill spela istället, är ännu inte bestämt.

– Vi får se vad det blir, säger Sembrant till SVT Sport.

För lite mer än en vecka sedan kom nyheten att landslagsbacken Linda Sembrant lämnar Montpellier. Nu har mittbacken själv bekräftat att hon och den franska klubben går skilda vägar, när kontraktet går ut sista juni.

– Jag har haft en bra tid i klubben och det är en tid som ligger mig varmt om hjärtat, men dags för något nytt, säger Linda Sembrant till SVT Sport under landslagets läger i Båstad inför VM.

”VM är prio ett”

Den rutinerade 32-åringen kommer nu se sig om efter nya utmaningar, men ingenting är klart ännu.

– Vi får se vad det blir.

Kommer du stanna utomlands eller komma hem?

– I dagsläget utomlands.

Känslan av att ingenting är klart, hur är det när du ska koncentrera dig på VM?

– Det känns bra att komma hit (till Båstad), det andra blir ett sidospår som sköts på sidan om. Det känns bra att vara här i den här miljön och VM är prio ett, allt fokus ligger på det just nu, säger Linda Sembrant.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.