Juventus superstjärna Cristiano Ronaldo utmanar motståndarna i Inter i början av mars. Foto: Bildbyrån

Serie A vill coronatesta alla spelare

Uppdaterad
Publicerad

Det italienska fotbollsförbundet har en lösning för att kunna spela färdigt årets Serie A-säsong.

De vill testa samtliga spelare för coronaviruset.

– Jag hoppas att vi ska kunna börja med tester i maj, säger ordföranden Gabriele Gravina.

Säsongen har varit stoppad sedan den 9 mars och det är oklart när den kan återupptas. Men förbundets inställning är att säsongen ska spelas klart, oavsett hur lång tid det tar.

Förhoppningen är att börja med coronatester nästa månad.

– Jag hoppas att vi ska kunna börja med tester i maj för att garantera att spelarna är negativa och kan börja träna, säger Gabriele Gravina enligt TT.

– Kommer vi att behöva spela hela sommaren? Vi har ingen deadline, men tanken är att spela klart mästerskapet, fortsätter han.

Klubbarna inte överens

Alla Serie A-klubbar är inte eniga om att det bästa är att spela klart säsongen. Jumbon Brescia har till exempel hotat med att lämna walk over om säsongen återupptas innan pandemin är utrotad.

Italien är ett av de länder som drabbats hårdast av viruset med närmare 20 000 dödsfall. Flera spelare i Serie A har smittats, däribland svenske landslagsmittfältaren Albin Ekdal.

KLIPP: Så tränar fotbollsstjärnorna hemifrån i coronatider

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.