Häcken tog samtliga poäng i bortamötet med Mjällby. Foto: Bildbyrån

Serieledaren Häcken vände och vann mot Mjällby

Häcken fortsätter imponera. Trots underläge i första halvlek i tuffa bortamatchen mot Mjällby kom laget tillbaka och vann med 2-1. Därmed befäster laget sin serieledning i Allsvenskan.

Serieledaren Häcken med nio matcher i rad utan förlust fick det tufft i första halvlek borta mot Mjällby. Hemmalaget dominerade bollinnehavet och var nära att ta ledningen några gånger. Och till slut kom utdelningen. Fem minuter innan paus hittade Ibrahim Moro fram till Victor Gustafsson som med ett hårt skott gav Mjällby ledningen med 1-0.

Men direkt i den andra halvlek slog Häcken till. Efter att Mjällbys målvakt, Samuel Brolin, gjort en miss i eget straffområde som Häcken kunde utnyttja. Bollen hamnade till slut hos Leo Bengtsson framför mål som satte kvitteringsmålet.

Och i den 82:a minuten fullbordade Häcken vändningen. Ett fint inlägg nådde fram till Ali Youssef i straffområdet som ohotad kunde nicka in 2-1 till serieledaren. Mjällby låg på i slutet för att få in ett kvitteringsmål men Häcken höll undan och vann med 2-1.

– Först trodde jag att jag var offside, det var helt tyst så jag trodde det var offside, men det var skönt att den satt, säger matchhjälten Youssef.

Därmed behåller Hisingslaget serieledningen och har nu tio matcher i rad utan förlust. Och laget är på allvar en stark utmanare till SM-guldet.

– Ja självklart, vi spelar jättebra fotboll och vi har visat alla hur bra vi kan vara, säger Youssef.