Manchester United slarvade bort kvartsfinalen mot Sevilla. Foto: Bildbyrån/Viaplay

Dubbla tabbar sänkte Manchester United i Europa League

De tappade 2–0-ledning sent i första matchen.

Sedan föll Manchester United med 3-0 borta mot Sevilla – efter två jättetabbar – och slogs därmed ut från Europa League.

– Bedrövligt, sammanfattar BBC:s expert Rob Green.

Sevilla fick en drömstart i returmötet på hemmaplan. 1-0 kom redan i den första minuten då Harry Maguire blev satt under press precis utanför egna straffområdet, drällde med bollen och Youssef En Nesyri tog över och placerade in den.

– Det är deras egna fel. David De Gea spelar en uppenbar passning till Maguire och tre Sevillaspelare hugger direkt. Det är långsamt, förutsägbart och det straffades, säger BBC:s expert Rob Green.

Europa League

Precis i början av andra halvlek kunde Sevilla utöka till 2-0 efter en ”nick” på hörna från mittbacken Loic Bade. Bollen träffade snarare fransmannens axel och gick i en perfekt båge över David De Gea, via ribban, och in.

”Ett bedrövligt mål”

Manchester United, med Victor Nilsson Lindelöf från start, försökte rycka upp sig. Marcus Rashford byttes in redan efter halvtidsvilan, men faran uteblev. Sevilla försvarade sin ledning bekvämt och kunde i stället sätta 3-0 efter en ny rejäl tabbe.

En riktig höjdboll från Sevilla hamnade vid David De Gea som försökte dämpa ner den, men han missade mottagningen helt. Då fanns En Nesyri där för att lyfta in spiken i kistan och säkra Sevillas seger i kvartsfinalen.

– Det är ett bedrövligt mål som sätter punkt på en bedrövlig kväll för Manchester United. En ny gåva, säger Rob Green.