Manchester United tappade ledning – efter två självmål. Foto: Bildbyrån

Manchester United tappade efter två sena självmål: ”Katastrof”

Manchester United släppte in två sena självmål mot Sevilla och har bara 2-2 med sig till kvartsfinalreturen i Europa League i Spanien nästa vecka.

– Jag har svårt att finna ord. Det var som en bergochdalbana. Vi skulle stänga matchen och det blev oavgjort, det var inte det vi ville, säger den österrikiske tvåmålsskytten Marcel Sabitzer till BT Sport.

Det såg så bra ut och fansen på Old Trafford njöt av att Man United hade 2-0 i slutskedet. Men två självmål ändrade förutsättningarna helt.

Europa League

I den 84:e minuten var både Tyrell Malacia och målvakten David De Gea inblandade vid reduceringen 2-1. På  två minuters tilläggstid var det dags för Harry Maguire att vara på fel ställe vid fel tidpunkt vid kvitteringen till 2-2. Se händelserna i videoklippet ovan.

”Andra halvlek en katastrof”

– Andra halvlek var en fullständig katastrof, säger Man United-ikonen Paul Scholes enligt BT Sport.

Redan efter 21 minuter stod det 2-0 efter dubbla mål av Marcel Sabitzer.

– United måste ha känt att det skulle bli en promenad i parken, fortsätter Scholes.

Anthony Elanga fick spela den sista halvtimmen för Manchester United och Victor Nilsson Lindelöf blev kvar på bänken hela matchen.

Marcus Rashford och Luke Shaw är skadade sedan tidigare och under torsdagskvällen drog stjärnan Bruno Fernandes på sig ett gult kort som gör att han missar returen.