Arnor Sigurdsson återvänder till IFK Norrköping Foto: Bildbyrån

Sigurdsson klar för återkomst i IFK Norrköping

Uppdaterad
Publicerad

Arnór Sigurdsson är klar för en återkomst i IFK Norrköping. Islänningen såldes till CSKA Moskva sommaren 2018 och har spelat där sedan dess. Men nu återvänder han till Norrköping på lån till  och med juni 2023.

– Det känns jättebra att vara hemma, jag är förväntansfull, säger Sigurdsson till Norrköpings hemsida.

IFK Norrköping har haft en tuff säsong hittills i Allsvenskan och ligger på elfteplats i tabellen. Efter 1-1 mot Degerfors förra helgen fick tränaren Rikard Norling sparken. Nu tar klubben in välbehövlig förstärkning inför hösten.

23-årige Arnór Sigurdsson är klar för en återkomst i klubben. Sigurdsson kom till Norrköping som 16-åring och såldes sen till CSKA Moskva för 40 miljoner kronor. Nu lånas han in från CSKA Moskva till juni 2023.

– Det känns jättebra att vara hemma, jag är förväntansfull. Laget har gått igenom en tuff period och jag vill hjälpa till att nå dit vi hör hemma i tabellen. Jag vill spela bra fotboll och göra det jag kan för att vi ska få bra resultat, säger 23-åringen.

Sigurdsson gjorde tretton mål och åtta assist på 87 matcher i CSKA Moskva.

– Det känns extremt roligt att Arnór kommer tillbaka, han kommer vara här på lån från CSKA Moskva fram till sista juni 2023. Arnór kommer tillföra mycket till det offensiva spelet, han är en poängspelare som höjer vår offensiva högsta nivå avsevärt. Det känns väldigt glädjande att Arnór väljer IFK Norrköping, säger lagets sportchef Tony Martinsson.

Se även: Otäck smäll när Degerfors kvitterade på övertid

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Otäck smäll under matchen mellan Norrköping och Degerfors. Foto: Bildbyrån/Discovery+

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.