Simone Boye ska bli mamma. Foto: Emma Wallskog / BILDBYRÅN

Simone Boye missar vårsäsongen

Uppdaterad
Publicerad

Hammarbys danska mittback Simone Boye kommer inte att spela matcher fram tills sommaren. Anledningen är att hon ska bli mamma till sommaren.

– Jag ser väldigt mycket fram emot att bli mamma, och det har tagits emot väldigt bra av klubben, säger hon till klubbens hemsida.

Simone Boye var en viktig spelare i det Hammarby som tog SM-guld 2023, men i år kommer de få klara sig utan henne under den första halvan av säsongen.

Hon väntar barn och kommer därför inte att spela matcher under säsongens första halva.

– Jag kommer träna så mycket jag kan så länge jag kan, och sedan hoppas jag kunna börja spela matcher under hösten igen, säger 31-åringen.

Sportchefen Johan Lager:

– För en kvinnlig elitidrottare är ju omställningen att bli förälder en helt annan än för manliga, och vi bistår Simone på alla sätt vi kan både nu inför och efter förlossningen. Rent sportsligt för klubben innebär det att en av våra mest tongivande spelare inte kommer vara tillgänglig under våren, men vi har haft gott om tid att förbereda oss för det.

MER FOTBOLL: Förbundskapten Peter Gerhardsson kritisk till uteblivna tv-produktionen

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Peter Gerhardsson är kritisk till uteblivna tv-produktionen Foto: Samuel Steén/TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.