Bojan Radulovic segernickare för AIK mot Sirius. Foto: Bildbyrån

Unga inhopparna segerdirigenter för AIK: ”Det är galet”

Mållöst in på slutminuterna.

Då satte Bojan Radulovic huvudet till och nickade in segermålet för AIK borta mot Sirius.

– Jag kan inte riktigt beskriva mina känslor nu, det är galet, säger Radulovic till Discovery+.

Det var ett spelsuget Sirius som kom ut starkt mot AIK.

De blåsvarta ränderna höll mest i bollen och var bättre än gästerna på att hålla i bollen och spela sig fram i banan, detta dock utan att komma till några målchanser.

AIK i sin tur försökte mer att anfalla via de längre bollarna och var laget som var närmast ett ledningsmål under den första halvleken. Men den slutade mållöst.

”Verkligen jättedåligt”

AIK-insatsen under de första 45 minuterna var lagets rutinerade mittfältare, Sebastian Larsson, allt annat än nöjd med.

– Vi gör en riktigt svag första halvlek, konstaterade Larsson för SVT Sport efter matchen.

Larsson avstängd

I den andra halvlekens inledning brann det av igen för Larsson.

Detta när han stoppade en motståndare från att sätta igång en kontring. Larsson ställde sig i vägen, lät Siriusspelaren springa rakt in i ryggen på honom och varnades för den förseelsen efter en timmes spel.

Varningen innebär att Larsson är avstängd i AIK:s nästa match hemma mot Häcken på söndag.

Även om det var AIK som var närmast ett första mål i matchen också i den andra halvleken, såg matchen länge ut att sluta mållöst när vi närmade oss full tid.

Sent avgörande

Men i den 89:e minuten kom målet.

Tolv minuter tidigare hade 19-åriga Erik Ring och den 21-åriga serben, Bojan Radulovic, bytts in. Ring fick bollen utanför straffområdet ute till vänster och serverade en perfekt boll mot den bortre delen av samma område där Radulovic satte huvudet till och nickade in 1-0.

Detta var serbens tredje mål i AIK-tröjan som räckte för att hämta hem en uddamålsseger.

– Jag kan inte riktigt beskriva mina känslor nu. Det är galet. Det var en tuff match från start men jag visste att om vi behöll tålamodet skulle vi till sist göra mål, sa Radulovic till Discovery+ efter segern.

”Väldigt skönt”

I och med tre poäng hakar AIK på topplaget i den allsvenska tabellen.

– Om det är så att man vill smyga med är det precis i sådana här matcher som man måste få med sig en trea och det var väldigt skönt, sa Sebastian Larsson till SVT Sport efter matchen.

Se SVT:s experter prata mer om denna match i Fotbollsstudion från kl 21.30.