Ogbu poängräddare mot gamla lagkamraterna

Moses Ogbu hade en händelserik match mot sitt gamla lag Sirius.

Efter att ha orsakat straff i första halvlek såg Uppsala-laget ut att gå mot tre poäng.

Men nigerianen ville annat och drog till med ett vackert curlat vänsterskott till 1-1 som också blev slutresultatet.

Efter åtta säsonger Sirius valde Moses Ogbu att testa lyckan i England. Nu är anfallaren tillbaka i Sverige och Blekinge och i dag ställdes nigerianen för första gången mot sin gamla klubb. I första halvlek drog Ogbu ner Daniel Jarl i eget straffområde och domaren Granit Maqedonci pekade säkert på straffpunkten.

Vacker kvittering

Mohamed Saeid kunde säkert sätta dit ledningsmålet för gästerna som också såg ut att bli segermålet. Men med två minuter kvar av ordinarie speltid så fick den gamla Sirius-spelaren bollen utanför straffområdet. Först skottfintade Ogbu bort Elias Andersson och sedan tryckte han av stora vänsterkanonen, otagbart för nyblivne förstamålvakten Jon Viscosi och det blev delad poäng på Listerlandet.

Trots en viktig poäng för Mjällby valde målskytten ett tydligt återhållsamt firande för att markera sin historik med motståndarna.

En missräkning för Sirius som valt att vila ordinarie förstamålvakt Lukas Jonsson efter en rad tveksamma ingripanden. Även viktiga Stefano Vecchia och Carl Larsson saknades i den blåsvarta startelvan. Efter en fin start har Sirius hamnat i en jobbig period där man nu har fyra matcher utan vinst där man i alla fyra har haft ledningen och tappat.

Härnäst väntar ytterligare en nykomling för Sirius när Varberg väntar på Studenternas. För Mjällby väntar ett krisande AIK hemma på Strandvallen.