Alexander Farnerud nickade in 2-2 mot Sirius Foto: Bildbyrån

Farnerud räddade blåvit poäng i Uppsala

En intensiv match där både Sirius och IFK Göteborg jagade ett segermål på tilläggstid slutade till slut 2-2 efter att Alexander Farnerud nickat in 2-2 i 80:e minuten.

– Jag tycker att vi ska stänga matchen när vi leder, sa en lite besviken Sirius-målskytt Stefano Holmquist Vecchia till Dplay.

– Jag tycker vi gör det bra. Vi ska försöka att inte komma underläge så ska vi kunna vinna lite matcher också, säger Farnerud till Dplay och syftar på att hans IFK Göteborg nu släppt in första målet i samtliga allsvenska matcher och även i cupmötet med Hammarby.

IFK Göteborg inledde klart starkast med högt presspel vilket gjorde Sirius, som varit bollhållare i tidigare matcher, stressat. Första riktigt farliga chansen kom efter 22 minuter när Blåvitts Sargon Abraham drev upp bollen på mitten och avlossade ett tungt skott i stolpen.

Sirius växte in i matchen. Hemmalagets första chanser kom efter 25 minuter, ett skott av Nahom Girmai Netabay och en nick av Stefano Holmquist Vecchia.

Läcker tunnel av Sugita

Sirius tog ledningen i 35:e minuten genom Elias Andersson. Sugita inledde anfallet med att tunnla en IFK-försvarare och slå en stickare till Kalle Larsson, som drev ner mot kortlinjen. Efter skott och rensning kom bollen tillbaks in i IFK:s straffområde där Elias Andersson kunde rulla in ledningsmålet.

Patrik Karlsson Lagemyr och IFK svarade direkt. I princip på avspark när 17-årige Jesper Tolinsson slog en lång, perfekt djupledspass där Patrik Karlsson Lagemyr beräknade studsen på bollen betydligt bättre än försvarande Daniel Jarl, som fortsatte framåt medan Blåvitts spelfördelare stannade upp och tog bollen med sig och lobbchippade över utrusande Lukas Jonsson.

– Hade sagt till Jeppe precis innan att deras mittback låg ganska långt in där och att han skulle slå den där, sa Karlsson Lagemyr till Dplay,om den fina passen från Tolinsson.

Vecchias knorr matchens gobit

Båda lagen var nära att utöka innan paus. Sirius Mohammed Khalid Saeid hade ett tungt skott tätt utanför Anestis högra stolpe och Tobias Sana kom fri på vänsterkanten och var så när att överlista Jonsson.

Sirius tog tillbaka ledningen i matchen när Stefano Holmquist Vecchia efter en fin pass av Yukiya Sugita, knorrade in bollen från vänster, i straffområdet. Matchens delikatess helt klart.

IFK Göteborg kvitterade på nick efter ett perfekt inlägg av Alexander Jallow där Alexander Farnerud i misstänkt offsideposition ohotad kunde nicka in 2-2.

Efter målet var det gästerna som var närmast att göra 3-2, en för dagen riktigt bra Patrik Karlsson Lagemyr var ofta i huvudrollen, men även Sirius fick några farliga lägen de sista minuterna när spelet böljade fram och tillbaks.

ARKIV: 2–2 även förra matchen för Sirius (22 juni):