Stefano Vecchia nöjd efter att ha tryckt in Sirius fjärde mål mot IFK Norrköping. Foto: Bildbyrån.

Sirius skrällde mot IFK Norrköping

IFK Norrköping kom till Uppsala med noll förluster.

Men tabellettan fick en tung eftermiddag – Sirius skrällde och vann med 4-2.

– Vad ska man säga? Det är bra, väldigt bra just nu, säger målskytten Stefan Vecchia till Dplay.

IFK Norrköping kom till Uppsala fyllda med självförtroende. Men det var Sirius som förde matchen, och tog ledningen.

Efter en hörna blev Yukiya Sugita frispelad mitt i straffområdet. Han gjorde inget misstag, han sköt enkelt in 1-0.

Christoffer Nyman hade en bra målchans innan Sirius ledningsmål. Han missade då, men sedan fick 27-åringen revansch.

En halvtimme in i matchen kvitterade IFK Norrköping. Andreas Blomqvist stal bollen från Elias Andersson, och sedan kom en snabb spelvändning från bortalaget. Blomqvist serverade Nyman öppet mål och anfallaren styrde in 1-1.

Tre mål i andra halvlek

I andra halvlek hade Sirius målkalas.

I den 52:e minuten fick hemmalaget sin första straff. Mohammed Khalid Saeid sköt kyligt in 2-1.

Drygt tio minuter senare utökade Sugita till 3-1 med ett vackert distansskott. Några minuter senare fick Sirius sin andra straff för matchen och då tryckte Stefano Vecchia in 4-1.

– En bra insats, det måste jag säga, säger Vecchia till Dplay.

– Vad ska man säga? Det är bra, väldigt bra just nu. Skönt att komma tillbaka efter en tung förlust mot AIK där vi inte alls kommer upp i nivå.