Sirius tog viktiga poäng i bottenstriden – se båda målen mot Norrköping Foto: Bildbyrån

Sirius tog viktiga poäng: ”Då vore jag en åsna...”

IFK Norrköpings tunga säsong fortsätter.

I dag blev det förlust med 0-2 borta mot Sirius – och dubbla skadesmällar.

– Jag vore en åsna om jag sa att den här trepoängaren inte betydde mycket, säger Sirius tränare Daniel Bäckström till Discovery+.

En mardrömslik första halvlek för IFK Norrköping blev avgörande på Studenternas i Uppsala.

Både Viktor Agardius och Arnor Traustason fick bytas ut på grund av skador, och dessutom gjorde Sirius både 1-0 och 2-0 sent i halvleken.

Först dunkade Aron Bjarnason in 1-0 i nättaket efter en rörig situation där bollen studsade fram och tillbaka. Sedan ökade Tashreeq Matthews på i tilläggstid i första halvlek. Christian Kouakou träffade stolpen i förstaläget och Matthews kunde skicka in bollen i tom bur då målvakten befann sig vid motsatt stolpe.

Matthews firade målet likt superstjärnan Kylian Mbappé med ett litet skutt följt av händerna i armhålorna.

– Det känns skit. Resultatet speglar kanske inte matchbilden riktigt, men är man inte på tårna varenda sekund straffas man hårt, sade Norrköpingsstjärnan Jonathan Levi i halvtid.

”Äntligen får vi fira”

Halvvägs in i den andra halvleken fick gästerna chansen att reducera när just Levi sköt en straffspark, men det stenhårda avslutet träffade ribban vilket ännu mer förstärkte känslan av att det här inte var Norrköpings kväll.

Matchen slutade 2-0 till Sirius som tog tunga poäng i bottenstriden och ett stort steg mot nytt allsvenskt kontrakt.

Före matchen låg de fyra poäng före Degerfors på kvalplats, men nu skiljer i stället sju poäng och därmed har de både Norrköping och Varberg bakom sig utöver de tre bottenlagen.

– En jättebra dag på jobbet. Det var en ganska jämn match där vi hade två bra lägen, gjorde mål, de hade två bra lägen, gjorde inte mål, men jag skiter i det. Det känns bara så skönt att vi får med oss något i dag och äntligen får fira med supportrarna här ute. Det betyder mycket, säger tränaren Daniel Bäckström.