Yukiya Sugita vill stanna i Sirius – och klubben jobbar för att behålla japanen. Foto: Bildbyrån

Sirius succéjapan förlänger: ”En klasspelare”

Uppdaterad
Publicerad

Sirius succéanfallare Yukiya Sugita återvänder inte till sin klubb i Iran – han stannar i Sirius de tre kommande säsongerna.

– Vi har lyckats behålla honom, säger Sirius sportchef Ola Andersson.

Yukiya Sugita har gjort succé för Sirius i allsvenskan med sex mål och fyra assist på 17 matcher.

I samband med att låneavtalet närmar sig sitt slut har Uppsalaklubben försökt att nå en lösning med den iranska klubben Tractor-Saz.

Först förlängdes hans korttidskontrakt med några veckor fram till 31 augusti – och nu har man tecknat ett treårsavtal med anfallaren.

– Sugi är helt enkelt en klasspelare och en väldigt fin person som alla i Sirius gillar. När man får smak på en spelare som Sugi gör man allt för att försöka behålla honom, det har vi lyckats med nu och det är vi glada för. Avtalet är på tre och ett halvt år, säger Sirius sportchef Ola Andersson till Sirius hemsida.

”Vill sluta topp fem”

Yukiya Sugita:

– Jag är väldigt glad, och väldigt nöjd. Jag är även väldigt emotionell för att jag kan fortsätta den här säsongen och sen tre år till i Sirius, säger Sugita till hemsidan.

– Jag skulle vilja sluta topp fem. För att uppnå det måste vi jobba hårt tillsammans.

Sirius ligger femma i allsvenskan och spelar sin nästa match borta mot Varberg på lördag.

ARKIV: Vecchia: ”Firandet inte så överdrivet” (20 augusti 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.