Hammarbys Dennis Widgren får rött kort av domare Kaspar Sjöberg. Foto: BILDBYRÅN

Sirius sänkte Hammarby – efter dubbla straffar

Avgörande på straff mot Helsingborg senast – och precis samma visa idag. Sirius vann med 3-1 mot gästande Hammarby efter rött kort och dubbla straffar.

– Konstig bild på matchen. Vi slutar spelar fotboll i andra halvlek, säger Hammarbys Muamer Tankovic till DPlay.

Det var en första halvlek med väldigt få chanser åt båda håll men med ett Hammarby-övertag. När chansen väl kom var det efter ett misstag i Sirius. Gustav Ludwigson utnyttjade Daniel Jarls slarv och kunde spela in till Paulinho som drog in 1-0 till gästerna.

– Jag tror egentligen jag tog ett felbeslut, jag borde skjutit, men det gick ju ganska bra ändå, säger Gustav Ludwigson till DPlay och skrattar.

Dubbla straffar vände matchen

En svag försvarsinsats i första halvlek från Sirius gjorde att tränare Henrik Rydström bytte tillbaks till ett 4-3-3-spel och ut med Hjalmar Ekdahl till fördel för mittfältaren Adam Hellborg.

Matchbilden ändrades direkt med ett piggt Sirius i början av andra med fler chanser de första fem än på hela första halvlek.

Matchen stod sen och vägde innan Sirius till slut fick hål på Hammarby i den 85:e minuten – men det skulle krävas rött kort och straff för att ordna kvitteringen.

Mohammed Saeid säkert från straffpunkten efter att Hammarbys Dennis Vidgren dragit ner honom i tröjan.

I den 89:e minuten senast mot Helsingborg fick Sirius chansen att ta ledningen på straff. Och det skulle bli precis samma sak idag.

Stefano Vecchia lika säkert som Saeid och sitt nionde mål för säsongen – och upp i delad skytteligaledning med Elfsborgs Jesper Karlsson.

– Vi börjar spela och pressa som ett lag. Vi justerade lite i vårt spel och kom upp högre, säger Vecchia till DPlay.

Första förlusten på tolv matcher

Sirius utökade sedan till 3-1 i 95:e minuten genom Elias Andersson och första gången Hammarby förlorar mot Uppsala-laget på tolv allsvenska matcher.

Värt att nämna är också att Muamer Tankovic, glädjande nog för Bajen-supportrarna, skrev på ett kontrakt på två och ett halvt år precis innan matchen. Han kom in i den 75:e minuten.

Samtidigt som Sirius succé-Japan Yukiya Sugita gjorde sin sista match för Sirius.

KLIPP: Granqvist rasande efter Sirius firande i korridoren: ”Jävla pajaser” (17 augusti):