Muamer Tankovic har skrivit på för två och ett halvt nya år med Hammarby. Foto: Bildbyrån

Klart: Tankovic förlänger med Hammarby

Uppdaterad
Publicerad

Muamer Tankovic, 25, förlänger med Hammarby.

Han har skrivit på för två och ett halvt år med klubben.

– Vi har haft en bra dialog hela tiden, och vi är väldigt glada att en av allsvenskans allra bästa spelare fortsätter med oss, säger sportchef Jesper Jansson till klubbens hemsida.

Muamer Tankovics framtid som fotbollsspelare har varit ett hett ämne det här året. Det har varit frågetecken kring om han skulle stanna kvar i Hammarby.

– Det är det man inte vet. Om jag lämnar Hammarby eller inte. Det är tuffa tider med det här coronaviruset, så man vet inte var man kommer landa. Jag har inte uteslutit något alls, sa Tankovic till SVT Sport i mitten av juni.

I slutet av juli gick kontraktet med Bajen ut. Sedan dess har Tankovic varit vid sidan av och funderat på en kontraktsförlängning eller en flytt.

”Har känt mig rastlös”

I dag bekräftar Hammarby att 25-åringen stannar.

– Efter att mitt kontrakt gick ut har jag känt mig rastlös eftersom jag inte kunnat spela matcher. Det är en konstig tid vi lever i just nu, och det har blivit som det har blivit. Men jag känner mig jätteglad över att fortsätta i Hammarby, och nu ligger allt mitt fokus på att vinna matcher för Bajen, säger Tankovic till Hammarbys hemsida.

Tankovic, som kom till Bajen i augusti 2017, har skrivit på för två och ett halvt år. 25-åringen finns med i lördagens matchtrupp mot Sirius.

KLIPP: SVT:s Johan Kücükaslan träffade Tankovic (1 juni 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.