Snart är det slut på begränsningen med max 50 personer på idrottsläktare. Foto: SVT

Lättnader i publikstoppet – snart kan länets läktare fyllas igen

Uppdaterad
Publicerad

Regeringens beslut att lätta på begränsningarna för publik vid offentliga arrangemang och nya stödmiljarder till idrotten och kulturen, gläder bland många andra, ÖSK:s vd Simon Åström.

– Det är två glada nyheter. Det ekonomiska stödet är viktigt för alla idrottsföreningar. Vi har ju fått kämpa med ekonomin hela året, menar Simon Åström.

Reglerna ska enligt planerna lätta från den 1 oktober. ÖSK:s ledning har redan börjat förbereda hur man ska kunna släppa in ett par tusen åskådare på sittplatsläktarna på ett säkert sätt.

Coronaviruset i Örebro län

Ska prioritera årskortsinnehavare

Omkring 3 000 fans har sen tidigare köpt årskort och det lär bli de som i första hand kommer att få tillgång till de åtråvärda platserna.

– Vi har inte fattat något beslut ännu och vi behöver ju först se hur de nya reglerna blir i detalj. Men det är väl rimligt att de som köpt årskort får företräde, säger Simon Åström.

Mindre glatt i Degerfors

I Degerfors, där rena fotbollsfebern råder sedan laget gått upp i serieledning och nu siktar mot Allsvenskan, kan man inte glädja sig lika mycket åt regeringens besked.

– Vi har inte så många sittplatser på Stora Valla, så vi kommer ändå inte att kunna släppa in en större publik, säger klubbchef Suzanne Hällström.

– Men vi är förstås glada över löftet om mer stödpengar från regeringen, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet