Janne Andersson, SvFF. Foto: Bildbyrån

Ingen januariturné för landslaget

Uppdaterad
Publicerad

Svenska herrlandslaget i fotboll ställer in sitt traditionsenliga träningsläger utomlands i januari nästa år på grund av coronakrisen. Anledningen är det tätare spelschemat i allsvenskan och att serien avslutas senare än vanligt, den 6 december.

”Förutsättningar som ger en större belastning på spelarna som hade varit aktuella för januariturnén”, skriver Svenska fotbollförbundet på sin hemsida.

Förbundskapten Janne Andersson:

”Det är ett speciellt år med speciella förutsättningar. Med anledning av att allsvenskan 2020 avslutas senare än vanligt vill klubbarna att spelarna får en viloperiod innan nästa års förberedelser drar i gång. Vi har full förståelse för detta och med respekt för spelarna och deras klubbar väljer vi att ta en paus och inte åka på en januariturné den här gången så att spelarna i stället kan återhämta sig ordentligt”.

Herrlandslaget i fotboll

Landslaget hoppas kunna åka i väg 2022 i stället.

KLIPP: Janne Andersson: ”Måste igång så fort som möjligt” (18/5)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet