Sirius Ola Andersson och Christer Abrahamsson. Foto: Bildbyrån.

Sirius tvingas betala tillbaka pandemistöd – krävs på miljoner

Uppdaterad
Publicerad

Sirius krävs tillbaka på det statliga stödet de fick under coronapandemin.

Det har myndigheten Tillväxtverket beslutat.

– Därför är det självklart för oss att överklaga beslutet och sedan låta processen ha sin gång, säger klubbdirektör Christer Abrahamsson till klubbens hemsida.

Sirius behöver betala tillbaka det statliga stödet på drygt fyra miljoner kronor som den allsvenska fotbollsklubben tilldelades under coronapandemin. Myndigheten Tillväxtverket är det som kräver Sirius på miljonbeloppet.

– Vi tycker att det är väldigt tråkigt att ta emot det här beskedet. Vi anser att vi gett tillbörlig information och argument som motiverar vårt permitteringsstöd, och tvärtemot beslutet anser vi att vi var i stort behov av stöd när det begav sig, säger Sirius klubbdirektör Christer Abrahamsson till klubbens webbplats.

Klubben kommer inte att lägga sig platt.

– Därför är det självklart för oss att överklaga beslutet och sedan låta processen ha sin gång, såsom många andra föreningar inom elitidrotten har gjort, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.