Tuff säsongsavslutning väntar Kristianstad Foto: TT/Bildbyrån

Sista matchen kan avgöra Kristianstads CL-dröm

Uppdaterad
Publicerad

Fyra omgångar återstår och en tredjeplacering är avgörande för Europaspel för Kristianstad nästa år.

– Det finns liksom inte utrymme att sväva iväg och drömma, när vi har jobbat så hårt i så många månader, säger sportchefen Johan Andersson till SVT Sport.

Upplösningen av damallsvenskan är veckor bort och fyra tuffa omgångar återstår för Kristianstad att behålla sin kanske viktigaste tredjeplacering hittills. Den placering som ger gruppspel i Champions League 2021-2022.

Ett Europaäventyr som Kristianstads sportchef Johan Andersson beskriver som väldigt viktigt för klubben, men ännu viktigare för damallsvenskan i stort.

– Jag tycker det sänder en jätteviktig signal till tjejer i fotbollen, att fler kan satsa och kanske till och med leva på den, säger han.

”Har stor respekt”

Men för klubbens egen del vågar han inte ta ut någon placering i förskott.

– Vi tar, den tråkiga klyschan, en match i sänder här. Det finns liksom inte utrymme för någonting annat.

Med Linköping hack i häl kan det rentav dröja till sista omgången, mot just Linköping, innan vi får veta vem av dem som kniper den sista biljetten till Europa.

– Vi är fullt medvetna om vad som ligger i potten men har stor respekt för de fyra matcher vi har kvar, som kräver fullt fokus.

”Vi ville bli mer bollförande”

Klättringen från fjolårets mittenplacering förklarar Andersson som belöningen av ett års slit.

– Vi ville bli ett mer bollförande lag, kunna kontrollera boll och skeendet på plan mer. Något jag tycker vi har gjort och som gett oss mer kraft framåt, säger han.

Spelare som dragit en tyngre last i spelförändringen menar han är unga, klättrande talanger som till exempel mittfältaren Tilda Persson och backarna Kajsa Törnkvist och Josefine Rydbrink.

Även säsongens nyförvärv, mittfältarna Therese Sessy Åsland och Eveliina Summanen säger han har dragit sitt strå stacken.

SE OCKSÅ: Göteborg FC närmar sig första SM-guldet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.