Foto: TT Nyhetsbyrån

Rosengårdsjubel i CL mot ryska Ryazan

Uppdaterad
Publicerad

90 minuters jagande gav till slut resultat för Rosengård borta mot ryska Ryazan i Champions League. Det var Caroline Seger som fick i väg en hög nick från höger mot det ryska målet som gick in i mål via en rysk försvarares panna.

Mycket riktigt var det ryskan Anna Belomyttseva som bokfördes för det viktiga bortamålet i den första sextondelsfinalen i Champions League.

Matchen var annars ett sömnpiller av stora mått om man vill se målchanser. De för dagen vitklädda Rosengårdsspelarna hade stort bollinnehav men lyckade nästan inte skapa någonting på 90 minuter. Den bästa chansen var en nick av just Caroline Seger i ribban i 61:a minuten på en svensk hörna.

Womens Champions League

Oförmågan att göra mål, som Rosengård lidit av i damallsvenskan, var uppenbar i bortamötet i Ryssland.

Bättring krävs för att man ska vara säker att avancera. Men givetvis en klar fördel för Rosengård, i returmötet den 26 september, efter bortamålet.

För Linköping blev det en enklare resa: seger med 6-1 mot ukrainska Kharkiv.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Womens Champions League

Mer i ämnet