Sent självmål gav Eskilstuna segern. Foto: Viaplay

Sent självmål sänkte Piteå på hemmaplan

Damallsvenska mötet mellan Piteå och Eskilstuna såg ut att gå mot ett oavgjort resultat.

Då nickskarvade Piteås Hlin Eiriksdottir in bollen i eget mål på en hörna i den 85:e minuten – och Eskilstuna fick med sig tre poäng.

Mia Jalkerud öppnade målskyttet för gästande Eskilstuna efter drygt 20 minuters spel. Men efter pausvilan kunde Anam Imo stöta in sin egen retur och Piteå var ikapp.

Efter tre hörnor på en minut i slutskedet av matchen fick sedan Eskilstuna utdelning igen. Elise Steneviks inlägg nickskarvades in i mål av hemmalagets Hlin Eiriksdottir och det fällde avgörandet.

Matchen slutade 2-1 till tabellfemman Eskilstuna som kliver upp på samma poäng (13) som just Piteå.