Foto: Bildbyrån

Therese Sjögran: ”Att just hon slår rekordet – det känns bara bra”

Uppdaterad
Publicerad

I går gjorde Caroline Seger sin 215:e landskamp för Sverige.

Därmed slog hon Therese Sjögrans tidigare rekord.

– Hon betyder jättemycket för mig, både som vän och spelare. Att just hon slår rekordet känns bra, säger Sjögran till SVT Sport.

Caroline Seger hade, precis som Therese Sjögran och tyskan Birgit Prinz, noterats för 214 landskamper inför matchen mot Australien.

Gårdagens OS-genrep, som slutade 0-0, blev hennes 215:e landskamp för Sverige vilket betyder att hon nu innehar både det svenska och europeiska rekordet för flest landskamper.

– Det känns helt okej. Jättekul för Seger att hon slår rekordet. Jag är bara glad för hennes skull, säger Therese Sjögran till SVT Sport.

”Mycket känslor”

Seger hyllades stort i samband med matchen och Sjögran var själv på plats och upplevde det.

– Det var mycket känslor. Att se henne bli så rörd och att se hennes familj och allt, det är klart att man fick kämpa lite för att hålla tillbaka tårarna. Det var kul att vara här när hon slog rekordet.

Vad betyder Caroline Seger för dig?

– Hon betyder jättemycket för mig, både som vän och spelare i mitt lag. Hon är jätteviktig på många sätt. Att just hon slår rekordet känns bara bra.

Betyder mycket för landslaget

Sjögran är sportchef i FC Rosengård där Seger spelar till vardags.

– Hon är bäst. Hon har varit med länge och betytt mycket för landslaget och för FC Rosengård. Hon är en ledare som är lätt att följa, hon får en att följa omedvetet och leder med glimten i ögat.

Varför är hon så bra?

– Passionen för fotbollen, att hon fortfarande hela tiden till bättre även fast hon är 36 år. Hon vill ändå vara bäst och fortsätta utvecklas. Jag tror att det gör att hon fortfarande kan hänga med på den här nivån.

USA:s Kristine Lilly har det globala rekordet med 354 landskamper.

KLIPP: Caroline Segers tårar efter hyllningarna

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.