Caroline Seger är redo för comeback. Foto: Bildbyrån

Bekräftat: Seger tillbaka efter skada

Uppdaterad
Publicerad

Caroline Seger har missat flera matcher på grund av skada.

Men i kväll är mittfältsstjärnan tillbaka när Rosengård tar emot regerande mästaren Linköping.

– Hon är med i matchtruppen, skadan är läkt, säger Rosengårds sportchef Therese Sjögran till SVT Sport.

En bristning i vaden har stoppat Caroline Seger från spel de senaste tre veckorna men i kväll kan den landslagsstjärnan göra comeback när hennes Rosengård möter Linköping på hemmaplan.

– Hon är med i matchtruppen, skadan är läkt. Sen har hon ju varit borta i tre veckor och det tar tid att komma tillbaka, säger Rosengårds sportchef Therese Sjögran till SVT Sport.

– Det har gått bättre och bättre för henne och det är skönt att hon kan vara med och bidra igen.

Det betyder att Rosengård, bortsett från de långtidsskadade, har alla spelare tillgängliga till mötet med fjolårets SM-vinnare Linköping som i nuläget ligger först på åttonde plats i tabellen. Vid seger går Rosengård upp i serieledningen eftersom Piteå föll i går.

– Linköping är alltid svåra, man ska inte styras av var de ligger i tabellen. De är spelmässigt det bästa laget tillsammans med oss.

Vilka blir nycklarna för seger?

– De har nyckelspelare i Kosovare Asllani och Marija Banusic och det är ett bra lag. Men vi måste fokusera på oss, vi är väldigt passningsorienterade och vill spela snabb fotboll. Tappar vi boll vill vi vinna den högt eftersom vi investerar mycket folk i anfallet.

Lotta Schelin är fortfarande sjukskriven efter smällen hon fick mot huvudet i en damallsvensk match i juni 2017 och framstegen är små.

– Hon är sjukskriven, jag tror det är till augusti. Det är ingen förändring i hennes skada, eller hon har färre dagar då det är riktigt dåligt men det är ingen förändring i var hon står fotbollsmässigt. Det är samma som förut, tyvärr, säger Sjögran.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.