Kristianstad jublar efter 1–0 mot Piteå. Foto: Bildbyrån

Andra raka förlusten för Piteå

Piteå som var obesegrade innan det två veckors långa uppehållet har nu åkt på sin andra raka förlust. Kristianstad besegrade serieledarna på hemmaplan med 2–1 efter två mål av Amanda Edgren.

Efter uppehållet på två veckor åkte Piteå på sin första förlust i den historiska matchen i midnattssolen Kiruna. Och det var ingen engångsföreteelse. Under söndagen åkte topplaget på sin andra raka förlust, mot Kristianstad.

Piteå hade störst bollinnehav men skapade inga farliga chanser framför Kristianstad målet. I stället var det hemmalaget som skapade den första halvlekens farligaste läge att spräcka nollan. Rita Chikwelu sist på bollen efter en hörna, men Piteåmålvakten Cajsa Andersson var med på noterna.

Det dröjde i stället dryga 35 minuter innan målet kom. En osannolik frispark som sedan nickskarvades av 24-åriga Amanda Edgren.

Edgren tvåmålsskytt

Andra halvlek hann sedan knappt börja innan hon var där igen.

Edgren snabbast på plan, jagade upp bollen och kunde göra sitt andra mål för matchen. Och uppförsbacken blev genast brantare för norrbottningarna.

Med lite mer än 20 minuter kvar av matchen tilldelades Piteå en straff. En straff som Julia Karlenäs enkelt kunde sätta dit. Men närmare än så kom inte bortalaget.

2–1 och en viktig seger för Skånelaget i kampen om ett eventuellt guld.