Hattrick av Anvegård mot Kristianstad

Uppdaterad
Publicerad

Anna Anvegård blev hjälte för sitt Växjö när hon gjorde hattrick i mötet med Kristianstad.

Växjö tog emot trean Kristianstad hemma på Myresjöhus Arena och det var smålänningarna som drog det längsta strået.  Efter en trevande inledning tog matchen fart i den 19:e minuten när Ritah Kivumbi sprang sig loss från Kristianstadsförsvaret och kolliderade med Kristianstads målvakt Moa Olsson.

Domaren Pernilla Larsson tog hjälp av sin assistent Camilla Stendahl innan hon pekade på straffpunkten. Nyblivne landslagsdebutanten Anna Anvegård klev fram och lade upp bollen på straffpunkten. Moa Olsson var på bollen, men kunde inte rädda.

I den 30:e minuten klev Anna Anvegård fram igen, återigen efter förarbete av Kivumbi. Anvegårds avslut gick in via stolpen fram till 2-0.

Kristianstads bästa chans kom efter 33 minuter när Rita Chikwelu nådde högst på en frispark. Katlynn Frayne i Växjömålet kunde dock avstyra försöket.

I slutet av den andra halvlek hade Anna Anvegård chansen att göra ett hattrick, men hennes skott gick i stolpen. Anvergård fick dock revansch på övertid när hon gjorde sitt tredje mål för kvällen, framspelad av Jelena Cankovic.

Målen innebar samtidigt att hon kliver upp i skytteligaledning med sina sju gjorda mål .

Förlusten är Kristianstads andra raka i Damallsvenskan och innebär samtidigt att Växjö kliver upp på tredje plats i tabellen.

Damallsvenskan

Växjö DFF logo

Växjö DFF

3 - 0

Kristianstads DFF logo

Kristianstads DFF

Myresjöhus Arena, Växjö
Publik: 323
Domare: Pernilla Larsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.