Therese Sjögran. Foto: Bildbyrån

Sjögran: ”Någonting som inte stämmer i herrlandslaget”

Uppdaterad
Publicerad

De svenska landslagsstjärnorna Victor Nilsson Lindelöf, Robin Olsen och Emil Forsberg har vid särskilda tillfällen under det senaste året valt att inte prata med media. Det blev också mycket debatt runt landslaget då Emil Forsberg valde att åka hem med en skadekänning innan EM-kvalmatchen mot Norge.

– Just nu känns det som att det är någonting som inte stämmer i det svenska herrlandslaget. Om det sedan handlar om en schism med Janne Andersson eller något annat, det har jag inte en aning om, säger damallsvenska Rosengårds sportchef Therese Sjögran.

Sjögran, som själv är en legendar i landslagssammanhang, tycker att det inte är acceptabelt att vägra prata med media.

– Jag fattar inte att varför en del herrspelare gör så där. Det känns som ett oerhört omoget och barnsligt beteende. I stället blir det bara massa spekulationer och löjligt, säger hon till Expressen.

Damlandslaget i fotboll

Hon menar också att allt inte är som det ska mellan herr- och damlandslaget.

– Och tyvärr känns det fortfarande som att det finns ett problem mellan det svenska herr- och damlandslaget. Kanske inte mellan spelarna utan snarare förbundets hantering av lagen. Det är där en förändring måste ske, att man börjar se på det som ett landslag som drar åt samma håll. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet