Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Therese Sjögran om pressen på Rosengård att nå Champions League: ”Vi vill vara bäst”

Uppdaterad
Publicerad

Pressen har varit stor på FC Rosengård att nå Champions League – inte minst med tanke på att de missade gruppspelet i fjol. Efter segern på onsdagskvällen kunde klubben andas ut.

– Jag måste berömma spelarna för att kunna leva i den pressen som de har gjort, och lyckas leverera i dag. Jag är så stolt över dem, säger Rosengårds sportchef Therese Sjögran till SVT Sport.

Seger med 3-1 över norska Brann i returen och saken var klar – Rosengård spelar gruppspel i Champions League. På läktaren på Malmö IP satt en nervös Therese Sjögran och följde matchen.

– Jag är alltid nervös, men i dag var det extra. Det betyder så mycket för klubben och för svensk fotboll att vi går till ett gruppspel och nu är vi där.

Hur viktigt var det för er att ta er till gruppspelet?

– Jätteviktigt. Som jag har sagt innan, absolut ekonomiskt, men även sportsligt. Vi vill vara i det finaste vi kan vara i som klubblag och det är Champions League.

Hur mycket press har det varit?

– Mycket, kanske för mycket. Vi är en förening som vill vara bäst och vara i det utrymmet som är det bästa. Jag måste berömma spelarna för att kunna leva i den pressen som de har gjort, och lyckas leverera i dag. Jag är så stolt över dem.

– Jag kan inte riktigt förklara i ord hur det är att vara i gruppspel. Det känns som att vi har vunnit en kvartsfinal, just nu är vi i semifinal och ska bara vidare.

Gruppspelet lottas den 3 oktober och inleds sedan den 19 oktober. Där väntar betydligt tuffare motstånd för Rosengård.

– Vi vet redan nu att vi kommer få ett av de bästa lagen i Europa i gruppen. Men vi är ett bra lag, vi är en bra trupp. Att gå till kvartsfinal kommer bli tufft, gör vi det är det en bonus.

Rosengård klart för Champions League – efter drömmål av Sofie Bredgaard 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.