Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Häcken tog sig inte vidare från dubbelmötet med PSG. Foto: Bildbyrån

PSG blev för svårt – inget Champions League för Häcken

Uppdaterad
Publicerad

Det blir inget Champions League-spel för Häcken i höst. Den franska storklubben Paris Saint-Germain var ett för tufft motstånd och därmed åkte Hisingslaget ut i den sista kvalomgången. Kvällens hemmamatch slutade med 2-0-förlust, vilket innebär 4-1 totalt till PSG.

– Jag är stolt över laget, men känner också en tomhet, säger målvakten Jennifer Falk till SVT Sport.

I den första halvleken höll Häcken ihop defensiven på ett imponerande sätt. Man försökte utnyttja kontringar och fasta situationer, men i paus var det mållöst.

Under den andra halvlekens första kvart kunde de däremot inte stå emot längre. Först var det stjärnan Lieke Martens som var på rätt ställe då Häcken-spelarna missbedömde ett inlägg och sedan gjorde den formstarke Kadidiatou Diani 2-0.

Diani har nu gjort mål i fem raka matcher.

Efter det var Häcken tvungna att satsa framåt, vilket gav ytor för de gästande fransyskorna. De 5118 personerna i publiken fortsatte att heja på sitt lag, men det blev inga fler mål i matchen.

– Vi hade en tro på det. Vi gör en jättebra första halvlek och går ut med ännu mer tro i andra, säger Falk.

I och med att Rosengård tog sig till Champions League-gruppspelet så representeras Sverige i höst alltså av ett lag där. Förra säsongen var det Häcken som var ensamt blågult lag i turneringen.

– Stor besvikelse att vi förlorar. Men jag är tudelad, jag är också stolt över hur vi genomför matchen, säger Häcken-tränaren Robert Vilahamn.

PSG:s svenska Amanda Ilestedt var desto gladare efter matchen.

– Jag är såklart väldigt glad. Vi visste att det skulle bli ytterligare en tuff match. Häcken gör det svårt för oss, säger hon och fortsätter:

– För mig är det extra kul när jag får chansen att spela i Sverige, men jag tycker det är synd att Häcken inte är med i gruppspelet.

UEFA Women's Champions League

BK Häcken FF logo

BK Häcken FF

0 - 2

Paris Saint-Germain logo

Paris Saint-Germain

Bravida Arena, Göteborg

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.