Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Rosengårds Rebecka Knaak och sportchefen Therese Sjögran. Foto: Bildbyrån

Therese Sjögran: ”Hoppas både vi och Häcken klarar det”

Uppdaterad
Publicerad

Missat Champions League-gruppspel i fjol.

Nu återstår ett hinder för Rosengård: Brann.

– Vi bör vara där, med den trupp och historik vi har som förening, säger sportchef Therese Sjögran.

Första mötet lagen emellan slutade 1-1 efter en sen kvittering av Rosengårds Olivia Holst. Inför det avgörande returmötet i kväll är tyska stjärnan Rebecca Knaak hoppfull.

– Första mötet var inte vår bästa match, men det var ett bra resultat inför returen. Vi vet att vi har potentialen och styrkan att slå Brann, säger hon till SVT Sport.

Hur viktig är kvällens match?

– Det är en väldigt viktig match, det är vårt stora mål att ta oss till gruppspelet. Både som klubb, men även varje enskild spelares stora mål.

– Det är den största scenen, det största man kan ta sig till. Särskilt när man ser utvecklingen av Champions League. Som spelare vill man spela mot de bästa lagen.

”Väldigt viktigt för svensk fotboll”

Fjolårets CL-kval blev en missräkning för klubben då man föll med totalt 6-3 mot Hoffenheim och därmed missade gruppspel.

Den här säsongen kanske ett avancemang är viktigare än tidigare. Sverige är just nu femma på Uefas nationsrankning, vilket innebär att lag 1-3 i damallsvenskan får kvala till Champions League. Men flera europeiska ligor hotar där bakom, och skulle damallsvenskan sjunka till plats sju på rankningen skulle det tredjeplacerade laget bli utan kvalspel.

– Vi hade som målsättning att gå till gruppspel i fjol. Det löste vi inte, så klart vill vi göra det det här året. Det är väldigt viktigt för svensk fotboll att vi fortsätter vara en liga som är konkurrenskraftigt. Därför hoppas jag att både vi och Häcken klarar av att ta oss dit.

Miljonregn i Champions League

Ett avancemang till Champions League-gruppspelet ger klubben 4,3 miljoner kronor.

– Det är en viktig del, men jag lyfter sporten alla dagar i veckan. Det sportsliga går först. Vi bör vara där, med den trupp och historik vi har som förening, säger Sjögran.

Häcken möter Paris Saint-Germain på Hisingen i kväll. Det första mötet slutade 2-1 till fransyskorna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.