Skadad i över ett år – nu är Claesson tillbaka

Marcus Berg levererade både mål och assist när Krasnodar besegrade Arsenal Tula med 2–0.

Men mest glädjande för svenske förbundskaptenen Janne Andersson?

Förmodligen att långtidsskadade Viktor Claesson gjorde comeback efter 14 månaders frånvaro.

Viktor Claesson var Sveriges kanske viktigaste och bäste spelare när olyckan var framme på Santiago Bernabéu-stadion den 10 juni förra sommaren.

Svensken drog korsbandet i EM-kvalmötet med Spanien, missade hela den efterföljande säsongen i den ryska ligan och hade fram till dagens datum fortfarande inte gjort comeback.

Men nu – 450 dagar senare – är han äntligen tillbaka.

Hemma mot Arsenal Tula i ryska Premier League byttes Claesson in i den 75:e minuten och ersatte ryssen Daniil Utkin vid ställningen 2–0.

”Efter 450 dagar är han med oss igen”, skrev Krasnodar på Twitter i samband med bytet.

Stor matchhjälte blev Claessons landsman och landslagskollega Marcus Berg som i den första halvleken spelade fram Sergej Petrov till matchens 1–0-mål.

Anfallaren, som byttes ut i den 89:e minuten, nöjde sig dock inte med det och fastställde slutresultatet när han satte 2–0 i den 66:e minuten.

Även Kristoffer Olsson startade för Krasnodar och spelade hela matchen på mittfältet.

Krasnodar är därmed tillbaka på vinnarspåret efter förra omgångens förlust mot Lokomotiv Moskva (0–1) och har nu två segrar på de tre första omgångarna i den ryska ligan.