Skadad Rolfö fick se Wolfsburg storma mot ligaseger

Efter en fin återstart så åkte Fridolina Rolfö på en olycklig skada på träning och missade dagens match. Det verkade inte röra hennes Wolfsburg nämnvärt som tryckte till ligafemman Essen ordentligt med 3-0.

– Det stämmer, tyvärr har jag fått lite problem med min vad men hoppas kunna vara tillbaka inom kort, skriver hon till SVT Sport.

Fridolina Rolfö såg ut att bli en stor del av Wolfsburg titelambitioner när tyska ligan drog i gång igen i början på juni. Matchen mot Frankfurt fick Rolfö skina ordentligt med ett mål och två assist i 5-1-vinsten. Under sista träningen inför senaste ligamatchen mot Bielefeld ådrog sig Rolfö en muskelskada i vaden och missade därmed dagens match och antagligen även nästa ligamatch mot Freiburg.

Fridolina Rolfö i Wolsburg. Foto: SVT/Wolfsburg

Stark inledning

I dagens match mot Essen kunde Wolfsburg sätta rejäl press på titelrivalerna Bayern München. Vid vinst krävdes en vinst från konkurrenterna mot FF Jena under söndagen för att hålla titelracet levande.

Och motivationen var tydlig direkt från avspark. Wolfsburg flög fram och satte stor press mot Essenmålet. Men duktiga 19-årige Kim Sindermann i Essen-kassen stod till en början pall. 1-0 kom dock efter en halvtimme, ett vackert anfall som avslutades med ett skott med styrningen på försvarare där Sindermann var chanslös. Ewa Pajor, i matchprotokollet inskriven som back, i verkligheten mer av en offensiv mittfältare, stod för ledningsmålet.

25:e målet för Harder

2-0 var en delikatess av danska anfallsesset Pernille Harder. Efter att ha bitit sig fast på offensiv planhalva fick Harder ett svårt inlägg i midjehöjd att hantera. Inga problem för skyttedrottningen som med den svagare vänsterfoten kontrollerat vinklade in tvåan i bortre burgaveln precis innan paus. Hennes 25:e mål den här säsongen och Harder ser ut att bekvämt hämta hem skytteligatiteln för säsongen.

En minut in i andra halvlek skulle Ewa Pajor punktera matchen. Efter en bollvinst högt upp på offensiv planhalva så fick Pajor bollen strax utanför straffområdet. Ett disktinkt avslut i nedre hörnet senare stod det 3-0 i Essen. Nu ska det krävas ett smärre mirakel för Bayern München för att vända trenden och hämta in övertaget mot Wolfsburg i ligan.

Svenska målvakten Hedvig Lindahl lämnar Wolfsburg den 30 juni och fick se matchen från bänken. Den sista svenskan i Wolfsburg, Madelen Janogy är fortsatt på paus från fotbollen efter sömnproblem och psykisk ohälsa.