Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se kaosscenerna mellan Malmö FF och Varberg. Foto: TV4 Play

Skallning bakom tumult i cupen – Martin Olsson utvisad efter slag i ansiktet

Uppdaterad
Publicerad

Derek Cornelius skallades i slutet av matchen mellan Varberg och Malmö. Då delade Malmös Martin Olsson ut en vänsterkrok och fick syna det röda kortet.

– Utvisningen som Martin tar är oacceptabel, säger MFF-tränaren Henrik Rydström.

Det blev stöka slutminuter i svenska cupen-mötet mellan Varberg och Malmö. Först skallade Yusuf Abdulazeez Malmös Derek Cornelius och visades ut av domaren.

Det fick Martin Olsson att se rött. Malmöspelaren gav Varbergs Robin Tranberg en rak vänster och fick, precis som Abdulazeez, syna det röda kortet i matchens slutskede.

Tranberg fick i sin tur ett gult kort.

”Säger mer om honom”

På presskonferensen efteråt var Malmös tränare Henrik Rydström kritisk.

– Jag tycker att utvisningen som Martin tar är oacceptabel. Det är alldeles för svagt av Martin. Vi måste förvänta oss mer av våra spelare, det är inte okej, säger han enligt Fotbollskanalen.

Robin Tranberg var inte direkt imponerad av Olssons agerande.

– Helt plötsligt kommer ett psykfall bakifrån. Han är 40 plus, med den rutinen, och lyckas inte hålla sig kyligare. Det säger väl mer om honom, säger Tranberg till Expressen.

Olsson: ”Ångrar mig”

Martin Olsson:

– Det går snabbt, men aldrig att jag försöker sänka honom med en knytnäve. Definitivt inte. Jag ångrar mig, det gör jag, men man är inne i stridens hetta. Jag borde inte ha gjort det, det är inte acceptabelt. Jag borde ha hållit mig lite lugn även om han ger mig boxen i sidan, säger han.

Matchen mellan Varberg och Malmö slutade 1-1. Malmö vinner gruppen, tre poäng före Varberg och är vidare i svenska cupen.

För Elfsborg blev det 2-2 på hemmaplan mot Degerfors. Det innebär att Boråslaget blir tvåa i gruppen bakom Degerfors och åker ur svenska cupen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.