Bråk uppstod på läktaren efter Hammarbys bortamatch med Twente. Foto: Bildbyrån

Skandalscener i Nederländerna efter slutsignalen när Hammarby mötte Twente

Uppdaterad
Publicerad

Efter Hammarbys 0-1-förlust utbröt skandalscener när Twentesupportrar stormade en Hammarbysektion och fullskaligt slagsmål utbröt.

Minst en person är förd till sjukhus, uppger Hammarbys evenemangsansvarige Göran Rickmer för TT.

– Det kom över 150supportrar som attackerade. Det blev ett jävla tumult, berättar Victor Edvardsen för SVT Sport.

Efterspelet efter Hammarbys 0-1-förlust på bortaplan mot Twente skulle bli en hemsk upplevelse för många av de ditresta supportrarna.

Efter matchen tog sig ett stort antal svartklädda Twentesupportrar sig över till en Hammarbysektion där de gick till attack. På flera klipp på sociala medier syns det hur fullskaligt slagsmål bröt ut på läktaren.

Twentespelarna uppmanade fansen att lugna sig medan massbråket pågick, rapporterar lokaltidningen Tubantia.

Klubbdirektören, Paul van der Kraan, menade att läktarsektionen som stormades var ämnad för cirka 200 av Hammarbys sponsorer och familjemedlemmar. Han säger också att det tog lång tid innan polis ingrep, samtidigt rapporterar tidningen att en svensk supporter föll från läktaren och fördes till sjukhus.

Edvardsen blev vittne till händelsen: ”De var oskyldiga”

Den tidigare Djurgårdenanfallaren Victor Edvardsen var på plats med Utrechtspelaren Isac Lidberg och blev vittne till attacken.

– Vi skulle vinka till Anton Kralj som är en vän och när laget skulle tacka sponsorerna och familjerna på plats så kom det över 150supportrar som attackerade. Det blev ett jävla tumult, berättar Edvardsen för SVT Sport.

– Det var vanliga Hammarbyare på den sektionen, inga huliganer. De som satt bredvid vartvå vanliga 50-åringar. Sen var Shaquille Pinas familj där med två småbarn. Äldre gubbar var där också. De var oskyldiga.

Hur reagerade ni?

Det small ganska kraftigt då gick vi därifrån för att inte bliinblandade, det hade skadat oss ganska kraftigt, säger han.

”Det är förjävligt”

Hammarbys evenemangsansvarige Göran Rickmer som var är på plats i Enschede.

– Det är förjävligt, säger han och tillägger:

– Jag har sett bilder och filmsekvenser på när man sliter halsdukar av unga tjejer och det sitter mammor med sina barn där uppe. Man springer fram och slår till dem. Jag vet inte vad man ska säga egentligen, det är jävligt tröttsamt bara, säger han.

SVT Sport har sökt representater för Hammarby.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.