Foto: Bildbyrån

Skandalscener på Olympia – Larsson slagen av huliganer

Uppdaterad
Publicerad

Efter slutsignalen på Olympia utspelade sig skandalscener. Helsingborgs anfallare Jordan Larsson tvingades ta av sig matchtröjan – och blev slagen av huliganer. ”Fullständigt oacceptabelt”, säger HIF:s klubbdirektör Mats-Ola Schulze.

Helsingborg tappade 1–0 till 1–2 med bara minuter kvar av matchen. Kort efter slutsignalen sprang ett tiotal personer från HIF-klacken in på planen, mot Jordan Larsson.

19-åringen, som gjorde Helsingborgs mål i matchen och med mindre än tio minuter av ordinarie tid var den stora hjälten, tog av sig tröjan varpå en maskerad person gav honom ett slag.

– Det är tragiskt, inte okej någonstans att fans ska komma in och ta av spelaren tröjan. Det är grabbar som försökt så gott de kan, tyvärr räckte det inte till, säger SVT:s expert Daniel Nannskog.

”Får kika över axeln”

Henrik Larsson, tränare och Jordans pappa, känner oro efter det som hänt.

– Förmodligen får man väl kika över axeln både en eller två gånger, men det får jag väl ta, säger ”Henke” till TT.

– Jag är 45 år gammal. Se till så att man inte går för mycket ensam bara. Jag tycker inte det är så modigt av dem att maskera sig och komma ner och göra det de gör.

Säkerhetspersonal kunde sedan skilja Larsson från huliganerna.

– Jag har faktiskt inte alls koll på vad som hände, utan det får jag hänvisa till vår arrangemangsansvarig Frederik Ericsson. Vi ska ha presskonferens nu så jag kan inte lämna några kommentarer, säger Helsingborgs kommunikationsansvarige Terése Bergsten.

Mår Jordan Larsson bra?

– Ja, det gör han, säger Bergsten.

Har du pratat med honom? Vad säger han?

– Jag har pratat med honom, men det är... inget speciellt. Det är lite mycket nu, du får jättegärna ringa sen. Just nu ska jag hålla i en presskonferens, säger Bergsten.

”Blir en tryckkokare”

Klubbdirektören Schulze har inte sett händelserna men fått dem återberättade för sig.

– Det har varit en lång och tuff säsong. Det blir en tryckkokare, svart och vitt på slutet, säger han och fortsätter:

– Det är fullständigt oacceptabelt. Det har ingenting med Helsingborgs IF och Olympia att göra. Det har inget med idrott att göra.

Vilka åtgärder vidtar ni mot detta?

– Det arbetet börjar i morgon. Det är en lång resa vad gäller ekonomi, sport och allt runt omkring, säger Schulze som inte vill specificera sig mer.

Sociala medier kokar av reaktioner efter attacken mot Jordan Larsson.

Ett antal personer stannade kvar utanför Olympia efter kvalmatchen och kastade sten mot polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.