Foto: Discovery+

Publikskandal: Supportrar slängde pyroteknik mot varandra

Uppdaterad
Publicerad

Tumult på läktaren i samband med matchen mellan Malmö och AIK.

Efter slutsignal kastade respektive lags supportrar pyroteknik mot varandra.

I samband med situationen ska MFF-anställda ha skadats.

– Det är en handfull skadade, men jag vill inte säga någon exakt siffra. Det är inte mer än en handfull i alla fall, säger Malmös vd Niclas Carlnén enligt TT.

Malmö vann toppmötet med AIK med 1-0 och gick därmed upp i serieledning. Men efterspelet har handlat om annat än det sportsliga.

När slutsignalen hade ljudit uppstod tumult på läktarplats. Åskådare från olika sektioner kastade pyroteknik mot varandra och i samband situationen ska MFF-anställda ha skadats.

– Jag uppfattar det inte som att de är så allvarligt skadade. Det är inte så att det är någon som har fått en transport härifrån, säger Niclas Carlnén enligt TT.

Carlnén menar att man ska titta på de filmer som finns, sedan ska en polisanmälan göras på det som har hänt.

– Det är inte bra för något. Varken att bengaler flyger i luften på det viset som de gjorde eller den situationen som uppstår när vi vill ha trygga och säkra arrangemang. Det här är precis motsatsen till det, så jag skulle vilja säga att det är riktigt, riktigt, riktigt dåligt, säger Carlnén.

Fyra anmälningar och två omhändertagna

Efter matchen rapporterar Polisen att fyra anmälningar upprättats, varav en om misshandel och tre om brott mot ordningslag (otillåten pyroteknik samt maskeringsförbud).

Dessutom meddelar Polisen att två personer omhändertagits.

”Såklart jättetråkigt”

När SVT Sport når Malmös sportchef Daniel Andersson är händelserna nyheter för honom.

– Nu vet jag inte vad som har hänt och då är det svårt att uttala sig, säger Daniel Andersson till SVT Sport och fortsätter:

– Jag var nere i omklädningsrummet. Men det är såklart jättetråkigt när sådana här saker händer, säger Malmös sportchef Daniel Andersson till SVT Sport.

SVT Sport har sökt Malmös vd Niclas Carlnén, evenemangsansvarige Patrik Jandelin och press- och informationschef Hjalmar Steenberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.