Liverpools tränare Jürgen Klopp tröstar Xherdan Shaqiri. Foto: BILDBYRÅN

Skrällen: Liverpool utslagna ur FA-cupen

Uppdaterad
Publicerad

Liverpool leder ligan och är i åttondelsfinal i Champions League, men något mer spel i FA-cupen väntar inte storklubben. Premier League-kollegan Wolverhampton vann mötet i tredje omgången hemma på Molineux Stadium med 2–1.

Liverpools manager Jürgen Klopp matchade en reservbetonad startelva och redan efter bara några minuter förlorade han en av de mest rutinerade i laget. Mittbacken Dejan Lovren tvingades byta på grund av skada, något som öppnade för Ki-Jana Hoever, inte ens 17 år fyllda.

Slarv av James Milner öppnade för Wolves 1–0-mål. Milner blev av med bollen, Diogo Jota spelade fram till Raúl Jiménez som prickade in ledningsmålet strax före halvtid.

Divock Origi kvitterade kort efter pausen men Ruben Neves gjorde 2–1 några minuter senare. Xherdan Shaqiri var ytterst nära 2–2 men hans frispark slog i stolpen.

Mohamed Salah och Roberto Firminio byttes in med 20 minuter kvar, men stjärnorna kunde inte rädda ett omspel åt Liverpool.

FA-cupen

Wolverhampton Wanderers logo

Wolverhampton Wanderers

2 - 1

Liverpool logo

Liverpool

Molineux, Wolverhampton
Publik: 25849
Domare: Paul Tierney

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.