Tidigare Man United-talangen klar för Östersund. Foto: Bildbyrån

Skrällen: Tidigare Man United-talangen klar för Östersund

Publicerad

Det är en transferbomb av stort allsvenskt slag. Det är den tidigare stortalangen från Manchester United-akademin Ravel Morrison som är klar för Östersunds FK. Morrison har en strulig karriär bakom sig och var senast på lån i mexikanska klubben Club Atlas.
– Vi anser att en människa inte ska dömas för det som har varit, säger David Webb, teknisk direktör i ÖFK till klubbens hemsida.

Det är en brokig med ändå talangfull spelare som kommer till kylan i Östersund, med flera domar för olika brott bakom sig.

Karriären inleddes i Manchester United, det blev ohållbart, sedan har resan fortsatt i klubbar som West Ham och Lazio och det är från den italienska klubben den tidigare engelska talangen ansluter från.

– Vi har haft kontakt med Ravel och hans agent en längre tid och diskuterat en övergång. Nu är han nära en övergång men har inte skrivit på några papper ännu, säger David Webb, teknisk direktör i ÖFK till klubbens hemsida.

Jämfördes med Ryan Giggs

Så sent som för en månad sedan pratade Manchester United-legendaren Rio Ferdinand om Morrison i BT Sports studio. Om vilken talang det var.

– Sir Alex kallade in mig och Wazza (Wayne Rooney) en dag och sa: ”Titta, den här grabben är bättre än du var som grabb Wayne, bättre än dig Rio – bättre än Ryan Giggs. Det här är den bästa ungen du kommer se, sa han enligt Rio Ferdinand.

– Vi anser att en människa inte ska dömas för det som har varit. Vi är en öppen klubb och alla är välkomna till oss. Vi har erfarenhet av spelare med liknande problem och har bra erfarenhet av att ta hand om dem. Med rätt mottagande även utanför planen tror vi att det här kan bli otroligt bra, fortsätter David Webb.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer