Jeremejeff och Rosenberg avgjorde mot IFK Göteborg Foto: Bildbyrån

Skyttekungen såld – då avgjorde nya succéduon

Skyttekungen Vidar Örn Kjartansson förlorad till Israel. Då avgjorde nya anfallsduon Alexander Jeremejeff och Markus Rosenberg med sina tre mål för Malmö FF i toppmötet med IFK Göteborg. ”En härlig seger och fantastisk publik”, säger nyförvärvet Jeremejeff till C More.

Försäljningen av islänningen Vidar Örn Kjartansson, som pangat in 14 mål för MFF den här säsongen, möttes av kritik från flera håll.

Lagkaptenen Markus Rosenberg beskrev den som ”märklig”.

Men i kvällens match mot IFK Göteborg var det nog få på hemmaläktarna som saknade anfallaren. Istället gjorde den nya duon Alexander Jeremejeff, hämtad från Häcken, och Rosenberg själv succé.

Rosenberg inledde målskyttet när han förvaltade en egen retur och kunde sätta 1-0 i 15:e minuten. Jeremejeff spelade fram.

I den 67:e minuten kom dock kvitteringen, på självmål. Men det dröjde bara tio minuter, sen var det dags för MFF-mål igen. Den gången var det Jeremejeff, som med ett imponerande avslut, halvt liggande och med ryggen mot mål, satte 2-1. Rosenbergs 3-1-mål två minuter senare gick till på nästan exakt samma sätt. Det blev också slutresultatet.

– Det var en härlig seger och fantastisk publik, man får extra energi. Magiskt, säger Jeremejeff till C More.

– Får en fem sex sju möjligheter, det är mer än vad jag haft totalt senaste fem matcherna, säger Rosenberg om sin nya roll som målgörare.